trött

E så jävla trött just nu att jag vet inte var jag ska ta vägen... har jobbat natt lördag-mån.. ska egentligen jobba natt imorn också.. men jag orkar inte... måste få vara med min familj, få sitta i soffan me en kaffe utan att känna att jag ska gå o jobba snart....
Så jag strök mig från det passet.. de får säga vad de vill.. för e d nåt jag gjort så är det fan att ställa upp.. i frdegas jobbade 15-01, för att vdn skulle få sova en stund... sen har jag jobbat lör-mån... och sen ska jag jobba onsdag och ledig torsdag, och sen e det fre-söndag natt.. bara nätter.. bra pengar tycker ni kanske.. ja absolut.. men seriöst, jag bor hellre i en kartong och få umgås med min karl o mina barn än att sitta här på nätterna och jobba in pengar jag ändå inte har ork att göra av med.

Men men.. slutar om 20 min....

Mathilda har gått som "vanligt på dagis from igår... och det har gått kanon!!! Förutom att hon bet en kompis på dagis.. fast blev mer sur på dagis än på Mathilda... De hade klättrat i båten på gården, och i stegen hade ungarna börjat bråka.. och jag förstår faktiskt inte varför de ens får bråka i stegen.. borde de inte ryckt in tidigare??? äh, inge t att haka upp sig på så... men ändå.. och sen just att Mathilda är ingen "bitare", gör mig bara ledsen när det går så långt... Hon har bitit ca 10 gånger i sitt liv, och det är när hon blir trängd, puttad på eller någon står i vägen... så det är ju egentligen brist på ord... eller ren frustration.. jag vet ju iof själv om man blir puttad på eller nån står i vägen etc att det bara kokar i mig, jag bits kanske inte, men jag puttar garanterat tillbaka...
Men vi pratade ganska mycket efter god natt sagan, och Mathilda vet att det är fel att bitas, och hon berättade att flickan hon bet hade puttat henne i stegen, hon visade typ att hon puttade med ryggen, så hon höll på att ramla... och då sa jag att jag förstod att hon blev rädd att ramla ner, men man får inte bitas alls, inte ns om man blir rädd, utan man får gå därifrån och säga till fröken, eller bara gå ifrån... hon sa "mm, förlåt mamma"... asså, jag kan inte bli arg på denna lilla perfekta krabat alltså.

Sen ska jag kolla en sak med dagis imorn, Mathilda sa att hon hade fått gå in medans de andra barnen fortfarande va ute... och är et så, kommer det ta hus i helvete... det finns alltid två i bråket,  och då ska båda få gå in... även om jag blev förbannad över saken att man låter en 2,5 åring gå in när de andra barnen får leka ute, så får det inte gå till... Jag blir galen när den som gör "värst" sak blir får tillsägelse men inte den andra..

Äh, men ska kolla upp det innan jag blir arg...

Hur som, man får iaf aldrig bitas, och jag är livrädd att hon ska bli en bitare, för det är inte bara en dålig vana utan det kan va farligt också, så jag försvarar inte det på något sätt, men man måste kunna se när det är på gång att hända och bryta upp om man ser att d är på gång... och berätta att så här kan man göra istället...

äh jag vet inte, vad tycker ni? Bits era barn?




NOSTALGI PÅ HÖG NIVÅ!!!!



Vallentuna/täby feelings.. haha, sena nätter, galna upptåg,varma bad i sommarnatten hemma hos evert, fyllor, herbal essences, sjuka fester.... aaaahhhhhh

snopet.....

Fördelningspolitik á la Sverige 

10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 
kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas i Sverige: 
- De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting 
- Den 5:e betalar 10 kr 
- Den 6:e betalar 30 kr 
- Den 7:e 70 kr 
- Den 8:e 120 kr 
- Den 9:e 180 kr 
- Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr 

De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med 
uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren: 
– "Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i 
fortsättningen". 

En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer 
grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas. 
De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de 
andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin 
del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet 
från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta. 

Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera 
varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person 
skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis. 
Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 
120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr. 

Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. 
Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat... 
– Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han 
pekar på den 10:e och säger: 
– Men han sparar 70 kr! 

– Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju 
gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen. 

– Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20? De 
rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen. 

– Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag. 



– Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga! 

De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt 
möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga. 

Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de 
andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet 
upptäcker de något väldigt märkligt: 


Det fattas 520 Kr...




tjingeling!

God morgon alla där ute... låg o drog mig till 8.15... haha jäkla Maria, skulle bara ta ett glas vin... fast fick sån huvudvärk igår, så d va bara att gå hem.. jag var mer trött än bakis... inte bakis alls faktiskt.. men ändå!!! Trevligt va det minnsann!

Vid 8.15 var d inge snack... bara att gå upp. Ge Mathilda lite frukost och sen klä på... att inte förglömma, vi låg o mös i sängen från halv 7 till 8.15... :) Mammas hjärta!!!

Gick upp till dagis och sen gick jag till Astrid o tog en kaffe och nu sitter jag hem.. ska lägga mig i soffan o dö en stund.. sen försöka göra nå vettigt... och fundera på om jag orkar ta med båda barnen till Emma i orminge... skulle iof va kul. Skulle kunna ringa Carola o fråga om Wilma vill leka... tror eller vet att Emilia skulle bli överlycklig! Men som sagt vi får se... en jädrans resa hem bara med två trötta barn... kanske kan Kenta plocka upp oss iof... som sagt... fundera va det... inte här o inte nu...

Jobbet vill seriöst att jag ska jobba tis-fre 15-22, lör-tis 22-06, ons-tors 15-22 och fredag-lör 22-06...!!!???


öhh nä!









Nee ska glo runt lite här o dricka upp min kaffe... ha d bra så länge!



4½ dag sen

sorry.. men hjärnan har gått på tomvarv.. va ska man skriva liksom?? Folk verkar ha så höga förväntningar på mig blogg, liksom men du skriver sååå bra, du behöver ju inte ens bilder, det är intressant iaf... asså jag skulle inte passa som nån krönikör med deadline, aka carrie... haha... skulle få sparken..

Vad nytt?
inte mycket... Mathilda har börjat på dagis, första dagenjag lämnar för heldag, det gick great!! stötte på Natascha o Liam och deras galna pappa på vägen, han hitta en kundvagn, sen körde han rally hela alle´n ner.. barnen skratta så de kikna! haha,folk vände sig om och skratta de med. Lämningen var lite föör lätt, typkom nu Natascha, hej då puss puss mamma! jahapp, aa men jag går då.. hem och satte mig här, på baksidan me en kaffe... rätt nice!! stereon är igång.. mm.. livet e nice!!!

Jag fick ett tuppjuck igår när jag jobba natt, min ena chef kom in på växeln, strök sig från alla hans pass, och då var jag ju tvungen att fråga om de fått in nån ny, eller om det är på gång.. aa jag ska till arbetsförmedlingen och begära tre stycken.. ahaa va bra, kanske jag blir av me lite kvällspass... vet ni va jag får till svar!!!??? mm men du vill ju iaf inte jobba, det här går på skift, man får ta det man får... svarade bara med att näää ni är tvugna att ge mig 75% me tanke på att jag är fast anställd... mhm.. men d är ial va jag fått i uppgift.. blev så arg så jag trodde jag skulle ha ihjäl nån!!!

När min chef som anställt mig kommer in me hans fru G, så drar jag upp detta.. G blev spritt språngande galen och sa men va fan vi behöver ju det, alla sliter ju arslet av sig just nu!!!! och min chef sa att han skulle ifrågasätta de andra, för så var ju inte läget... hm, va sger man??


jaja, sitter iaf och tittar om jag hittar något inom vården, är ju det jag brinner för! Och snart börjar jag ju med körkortet, så då är verkligen dax! Jag tackade ju nej till fem jobb när jag började på mitt nuvarande... jaja. shit happens.. Jag trivs ju på mitt jobb, otroligt mycket faktiskt.. men jag måste tänka på barnen och familjen.. jag kan inte jobba till 22 på kvällarna.. barnen vill ha mammas mat, så enkelt är det.. förstår ni va jag menar??

jaja, pettitesser!!!!

Jag är någorlunda nöjd me mina pass nu, de har lyssnat så gott de kan, jag förstår ju att de inte kan lyssna på ett önskemål.. alla har ju önskemål.


och hur som så är jag glad över kvälls o nattpass just nu, med tanke på att jag har 2 veckor obetald semseter i ryggan.

till idag igen :P

Ska titta runt lite här, dricka upp kaffet och sen ska jag in och vika lite kläder, och dammsuga o diska.. och sätta igång en tvätt.. fan den där tvätthögen ger aldrig me sig!!!! sen ska jag jobba, så kanske slänger in ett inlägg om jag får tråkigt... imorgon blir det umgås me älskade Astrid, som jag numer skyddar med allt jag kan... alla dessa vrak som pissar ner sig så fort inget går deras håll börjar görra mig förbannad.. det finns alltid två sidor, ALLTID!!!!!
Och en mor gör allt för sina barn!!!

Sen tänkte jag kanske våldgästa Maria, grannen, och ta ett glas vin, vi har planerat det för många ggr utan att det blivit nåt.. så ja, tomorrow it is!

Och Grattis Emma, är mycket imponerad =)


Puss på er!!!

Lite i mina högtalare just nu

Bra! Mitt hjärta går sönder!!!! DANCE!!!! Snygga människa!!! Fiiin!!! Hon e grym!!!!

som besatt!!!


personlighetstest




Vill du oxå göra testet??? Här kan du göra det!! =)

helluu

Vilken dag!!! Gick upp imorse med barnen och älsklingen, gjorde i ordning Mathilda så hon var klar för första dagen på dagis :) Gick o la mig, vakna vid 11, ringde älsklingen och fråga vad han gjorde, han satt på dagiset själv då barnen gått på vila, så jag tog cykeln pp till dagis och då hade alskling vart på macken och köpt kaffe. Så vi satt i solen och snacka lite skit och drack kaffe, sen rulla jag med cykeln till affären (lite läskig färd då framhjulet har lite ont om luft, så den försökte svänga lite som den ville), handla lite kaffe och sen hem.. gjorde mig en alla tiders latte och satte mig på min fina baksida... herregud va fin den är!!!!! Kan ta kort ikväll så får ni se.. Tog min latte och bara satt och njöt... juste, vattna gräset också.. =)

Nu sitter jag på jobbet.. lite bitter... men men... vid 19 kommer Monica, kanske blir roligare att jobba då :)

Det hade gått kanon för Mathilda p¨å dagis, hade träffat en kompis som hon leker med och vilan hade varit nada problemas :)

Imorn blir det jag som är med på invänjningen, sen blir det upp till Morfar och rusta upp lite eftersom han bjudit över folk... mina fastrar, farbröder (ingifta) och kusiner och farmor och farfar. =) Ska bli kul, får se om de orkar ta en sväng förbi oss också, de har ju inte sett vår lägenhet, förutom farmor o farfar då..
Mathilda kommer bli överlycklig att få träffa de.. hon pratar jämt om de, speciellt om lisa, nicklas o fabian... typ, o liisaa, o Nicklas o abian o hästen, o lisa o fabian.. osså nicklas!!! hon räknar liksom upp... haha, kan spela in nån gång.. :P



En bild på den bästa också :)

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3




<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

tjing tjong

Hur e läget då??
Sitter på jobbet igen och har nackspärr, ryggont och molande värk i magen.. undrar vad det är??? Kom för någon dag sen.. hmm.. dödssjuk kanske?

Jag skrev ett inlägg som jag valde att inte publicera.. om var gränsen går när man slår sitt barn..
Eftersom en söt liten tös sa till mig i tele "jag vet att du slår ditt barn, alla i fiskis säger det"... konstiga är bara att ingen kommer ihåg henne.. haha aja...

Jag tänker inte ens försvara mig över den kommentaren för det finns inte i min värld. Men iaf.. var går gränen? Jag vet att man har egna gränser, men vad säger folk i din omgivning.. Jag vet en väninna som tog sin sons playstation och han gav ut ett tjut likt en stucken gris, och henne vän som befann sig i lägenheten (inte i rummet) blev alldeles tafatt och var tvugen att gå... (gick runt i 3 timmar) och sen åkte hem. Sa inget utan bara gick... ringde upp min väninna häromdagen och sa att han trodde hon slog sin son... vilket hon aldrig skulle göra...
Det jag vill komma till är liksom, var går gränsen, när får man säga att nån annan slår sitt barn? när man tror det, för att man tycker det eller när man vet till hundra procent??!
För jag menar, det är en allvarlig sak att anklaga någon för, men vågar man inte göra något för att man inte är säker, då kanske det går åt helvete nästa dag... så när är det okej att rycka in?

Det är så jävla livsfarligt med människor som tror att de vet nåt, jag vet föräldrar som inte ens vågar säga till sitt barn offentligt, för att människor runt om kring är som hökar och älskar att lägga sig i, och just TRO något.
Det finns pappor som inte vågar bada med sina barn, för att folk ska misstolka "jag badade med pappa, jag såg hans snopp." - barn säger ju sånt..
Samtidigt som att jag gillar att folk är lyhörda och har hökögon just för att det finns så mycket sjuka människor här ute så kan jag bli arg att de dömer så fort... om det är en människa de känner eller iaf känner till, kan man inte forska lite vidare då och bilda sig en uppfattning.. man kanske har fel... men man har fortfarande gjort allt.. eller hur?

Vart går gränsen för mig?
När man höjer handen mot ett barn, oavsett om man slår eller inte... den makten som fullvuxen människa utnyttjar man inte mot ett barn. Att skrika skälsord till sitt barn, e enligt mig psykisk nedtryckning...

Men å andra sidan är ingen perfekt, alla gör vi fel, och förhoppningsvis så lär vi oss av våra fel... det mest hårdhänta jag gjort mot Mathilda är att knäppa på munnen, när hon har spottat mig i ansiktet... men sen spottade hon inge mer... eller när hon drog ifrån mig alldeles i närheten av bilvägen, då TOG jag henne i örat (jag drog INTE), inte för att göra illa henne utan visa att det där varjätte jäätte fel, och det var farligt. Det gjorde verkligen inte ont på henne, skulle aldrig göra illa henne med avsikt och har aldrig gjort illa henne oavsiktligt heller...
Men ni tycker kanske det är fel det också, det är det jag menar... var går gränsen?

Det jag vet är att jag älskar barnen oändligt, och skulle skydda de mot allt om jag kunde... jag skulle aldrig skada barnen, någonsin. Men som sagt, alla gör vi fel, och går emot våra principer. Jag gör säkert hundra fel varje dag, men jag har trygga ungar som vågar säga ifrån de också.  Och kommer till mamma / carro och pappa alltid.



mina fina ungar <3
Den stora är pappas och Rebeccas fina unge, men jag lånar henne.
det får jag för hon är min fina unges storasyster ;)


tjingeling!

Gissa var jag är... på jobbet.. annars så skulle jag väl inte bloggat?! haha.. sorryyy!!!

Idag har varit en ganska weird dag.. både glad och sorglig.. Jag o Mathilda åkte till älvsjö och mötte upp mamma, så åkte vi direkt därifrån till nynäs.. handlade lite, gick hem till mamma och pussa på puppy!!! SÖTAAAA!!! Åt lite mat, drack lite kaffe.. sen gick vi ner till nickstabadet och skulle sprida Douglas aska.. det var lite jobbigt.. eller ganska skitjobbigt.. blev lite ledsen och så va jag stressad till bussen samtidigt.. så jag blev bara irriterad.. tycker inte om sorgligheter.. jag har varit på så många begravningar så jag har börjat stänga av istället.. blir inte ledsen när nån dör.. elelr o, kalrt jag blir ledsen.. men jag gråter inte.. åtminstone inte när någon ser...

nää nu ska jag hälla i mig kaffe så jag orkar till 6.30...

kommer nog tillbaka om ögonen börjar gå i kors ;)




Jag återvänder

Japp.. Jag e tillbaka här.. jag startar blogg på blogg men ändå går det åt pipsvängen...men jag tycker ju om att blogga så vet inte vad jag håller på med.. behöver en lur jag kan blogga ifrån tror jag.. sitter ju aldrig vid datorn längre.. förutom på jobbet.. haha...

Alltså jag slutar aldrig att förvånas över vissa männisor.. de lebvere liksom kvar på 90-talet...
Jag är ingen ängel, och har absolut inte varit.. men att få äta skit för något som man gjorde som 10-13 åring.. haha WTF!!! Och så säger de att jag ska "grow up"... haha...

Och argument som "du är bara avundsjuk för att min dotter är vacker och inte den"... haha hallå??? Skulle den bita eller???
Min dotter är det finaste jag vet, din dotter är också jättevacker... varför gå på barnen??

Och sen säga att jag slår mitt barn!? Hahahaha, nu får du väl ge dig liksom... alltså allvarligt... och sen säga "jag har faktiskt pratat med Rebecca, hon tycker som oss, att du är helt sjuk i huvudet, tycker så synd om  henne som måste ha sitt barn hos dig"... Stackars rebecca, hahaha... hon va alldeles chockad när jag berätta för henne igår.. ho  har varit på Åland och kommer hem till det här liksom.. nej bort med skiten.. FOR EVER!!!!

Hon är galen, så enkelt är det... hennes psykade morsa soc anmälde min mamma när hon bodde i sundsvall, och det stod ungefär så här i brevet "Folk är rädda för camillas dotter Karolina, de vågar inte gå ut på oscarsgatan när hon är ute. Hon är så farlig och måste ha hjälp!".... Bara det att jag bodde i vikingshill då... med Pernilla... klantigt!!!

Ja men ni hör ju... nää jag är en vuxen människa idag, och det här är kanske inte så mycket att skratta åt, för det måste va nå allvarligt fel på personen, men har man stått i deras skottlinje i över 10 år så skippar man medlidandet till slut.. iaf jag!


Igår skulle jag o Mathilda göra kantarellsås, hon hjälpte mig me kryddor, och att hälla i smör, blev bara lite mycket smör, kändes lite udda att koka kantareller i smör, så jag tar bort kastrullen från plattan och ska hälla ut lite, samtidigt ska Kenta lägga korven i micron på tining, av nån anledning gör vi detta samtidigt och precis när jag vänder mig om skriker Mathilda AJ... Det knöt sigf i hela magen på mig och jag kände mig så förbannat dum!!!! Hon brände tre fingrar ganska ordentligt, dock inte så vi behövde åka in... urs, sånt får INTE hända!!!!


Men hon sa efter 3 timmars hålla i hand stund i sängen att "nu e bättre mamma, det är bättre". Mammas luilla.. ää nu ska jag sätta på kaffe och jobba lite.. att inte fröglömma... jag cyklade till jobbet imorse... mina ben hade EJ vaknat !!! haha fyfan, vilken syn det måsta ha varit..

RSS 2.0