Happy birthday too me :)

Tjingeling.. idag har det varit en låååååååååååång dag.. med skola o hela baletten... sen kom min kära Farmor (Mathildas Ammeammor=Gammelfarmor) och Farfar, Och den yndre fastern Lisa och hennes son Fabian som är drygt 2½, och min äldre fasters dotter Amanda var här. Mycket mer va det inte, men fullt hus iaf med god tårta =)

No pictures tyvärr... farfar tog kort, ska se om han kan mejla över lite.. grillbilderna får ni en annan dag.. nu är jag slut efter desperata hemmafruar och fula Betty... eh näää.. COOLA Betty :)

Nu ropar vi HEJ o HÅÅÅ!!!

Blev konstigt me texten när jag kopiera in.. men d duger.. och bilder säger väl mer än tusen ord??

Tillsammans Mia Danielsson strålar av lycka när hon nu är å 
Tillsammans Mia Danielsson strålar av lycka när hon nu är återförenad med sonen Thor. Foto: Lina Boström Einarsson


Nu är Thor hemma igen

Thor med mamma Mia samt hennes syster Annelie Vallgren-Forss Thor med mamma Mia samt hennes syster Annelie Vallgren-Forss.

Mamman: Jag har levt i en mardröm i två månader

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Mia Danielsson flydde från Guatemala och smugglade ut sin kidnappade son Thor, 1.

Efter påstådda mordhot och förföljelse återförenades de i går med familjen i Sverige.

- Det känns overkligt. Jag har levt i en mardröm i två månader, säger hon.

Mia Danielsson, 29, strålar av lycka när Aftonbladet som enda tidning träffar henne på hemlig ort bara timmar efter hemkomsten till Sverige.

Thor, 17 månader, tultar runt i trädgården och pekar på sin nyfunne vän, kusinen Elliot, snart 2.

Han leker med katten. Doppar en leksaksgubbe i bubbelvatten. Tuggar ivrigt i sig sin första svenska pizza och säger "mamma, mamma".

För mindre än en vecka sedan satt han inspärrad på barnhemmet Hannahs hope i Guatemala City medan en vårdnadstvist rasade mellan Mia Danielsson och hennes exman.

Försvann

Mia tilldömdes vårdnaden av sonen av en domstol i Los Angeles i februari. På alla hjärtans dag tog pappan Andrew Wang sonen och försvann.

Efter fyra dagar på barnhemmet fick Mia i onsdags tillfällig vårdnad, mot löfte att hon stannade två veckor tills rättstvisten avgjorts.

- Men då ringde Thors pappa och sa att han ska döda mig. Då förstod jag att jag måste fly, säger Mia.

Då gick hon under jorden. Mia beskriver hur hon blev förföljd och gömde sig på ett motell.

- Första natten var ett helvete. På kvällen kom folk upp i trappan. Jag hörde hur vapen laddades. Jag blev skiträdd och gömde mig med Thor på toaletten.

Landade i går

Efter 24 timmar lämnade de landet med hjälp av privatpersoner som engagerat sig i deras öde, enligt Mia. De klädde ut Thor till flicka i rosa kläder innan de under stort hemlighetsmakeri och skenmanövrar flög via olika länder i Centralamerika tills de i förrgår landade i Madrid.

I går eftermiddag landade de på Arlanda.

- Jag bara rös i hela kroppen, jag kan inte riktigt beskriva den känslan, säger Mia.

"Inte sant"

Thors pappa tillbakavisar anklagelserna om mordhot.

- Det är inte sant. Jag har inte sagt ett ord till henne sedan den 14 februari i år, säger Andrew Wang.

Kan du bevisa det?

- Hennes påstående är lätt att kolla. Om jag har ringt syns samtalet på hennes mobilräkning. De är bara att ta fram en kopia av den.

Mia vill nu hjälpa andra föräldrar i samma situation.

- Den här tiden har varit värre än när min mamma dog. Det är värre än allt annat jag varit med om.

Magnus Sundholm
Andreas Victorzon


Glass o Jordgubbar :)

Helt fantastisk dag... besök av Emma, Patrik, Novalie, Pia, Pappa, Mamma, Björne, Liam och Natascha!

Med grill och jordgubbar o glass =)

Bilder kommer sen när Emma behagar att lägga in ALLA bilder, eller hur Emma ;) 
Min kamera är urladdad och jag har glömt ladda.

Imorn ska jag till plantagen och köpa trädgårds blommor och sätta i rabatten :P Ska bli så Fint så fint =)
Sen är det Middag på Beirut Caf´e med hela tjocka släkten för att fira Farfar. 

Nu har Thor ÄNTLIGEN landat i sverige med sin mamma!!!!! JIIIHAAAAA!!!!


Hare bra då så höres vi :)

Städa hela långa dagen

japp... bara att börja :)

Hörs sen..!!


Btw, enligt expressen är Thor återförenad med sin mamma igen... Men vi ropar inte Hej än!

Men lite... JIPPIIIIEEEEEE

Back to my life

Det verkar gå vägen för Thor och Mia nu.. smsade faktiskt med Camilla, Mias vän, lite igår om vad som händer mm.
Ja, läs lite själva!

Iaf, Mathildas läkarbesök i måndags gick bra, bara att jag kände att det är inte sista gången jag kommer hit för det här.. och mycket riktigt.. De tog en urin och blodprover, blodtruck mm... Mathilda var skitaduktig!!! =)

Läkaren vi träffade var rätt ung, men otroligt bra, det var liksom inte det där att man vill därifrån på en gång för man var bara i vägen, Mathilda rev inredningen och han sa inte ett jota.. han skrattade bara och vi fortsatte prata om vad som kommer ske... mycket nöjd, vi kommer fortsätta ha honom.

Vad är sagt då??
Jo, så här är det.. Barn i Mathildas ålder, (utgår från att detta gäller tjejer) har ofta omogna urinrör. Och det som troligen är Mathildas problem är att när hon kissar och tömmer blåsan så trycks det upp urin i njurarna igen, urinet kommer ju från njurarna. Och detta kan leda till infektioner, smärta och obehag.

Hur länge har hon haft det och var kommer det ifrån?
Ingen aning, vet inte hur länge hon har haft det, men jag reagerade på starkt urin ca 2-3 veckor innan vi besökte akuten. Anledningen till att vi inte åkte in tidigare var för att hon blev förkyld innan och åt hostmedicin, vilket kan göra vissa förändringar i urinet. Men eftersom hon visade smärta i buken på natten så förstod jag att något inte stod rätt till, och åkte in. Läkaren vi träffade, frågade mig om "plötslig feber utan andra symtom", och ja det har hon ju haft, hon fick feberkramper den 16 januari i år och hade feber i 4-5 dagar, men enligt prover som togs så var hon frisk, men då tyckte han det var konstigt att de  inte tagit urinprov, hans ord "det skulle de ju ha gjort.. hmm, konstigt.".
Var det kommer ifrån vet jag inte heller, men det jag kan tänka mig som mest är att hon har kort urinrör och känslig för kalla sittunderlag, som rutchkanor, sandlådor mm. Även om det är varm luft så betyder det ju inte att tex sandlådor värmts upp....

Vad händer nu?
Just nu händer inte så mycket.. Mathilda ska fortsätta med sin antibiotika tills på lördag.. på fredag ska hon äta antibiotika i tablettform.. tror det va antibiotika iaf =S Det ska hon äta fram till 4 maj, då vi ska tillbaka till sös. då ska hon få en så kallad "kontrastvätska" som söker sig till njurarna, och då tar de röntgen bilder för att se om det uppstått ärr, och om det är så att urinet pressas upp till njurarna igen. Är det så, så kommer de förmodligen röntga urinblåsan också för att konstatera att det är så, och då sätta Mathilda i en skala, mellan 1-5 =1-2, det växer bort, men följs upp 3-5, kan kallas allvarligt och turen i oturen får hon äta antibiotika i 1 års tid som följs upp, eller ännu värre, operation.
Mycket mer än så vet jag inte än.. och ja, jag är orolig så in i helvete... men Mathilda är pigg och glad och har absolut svarat på antibiotikan! Hon går på dagis igen och rutinerna är detsamma, förutom att vi går upp en halvtimme tidigare än vanligt, så hon får sin medicin, som hon ska ha 30 min innan mat... men där behövs det ingen klocka.. min dotter är som piggast vid kvart i 6 ;P om inte ännu tidigare.. LOVELY!

Jag mår bra iaf, lite pressad av att hinna med bara.. och knappt får sova... skolan är en böld i arslet just nu.. men jag kämpar på!!! Missade ju en lektion förra veckan eftersom jag vab- a med Mathilda.. så vi får se hur före de är mig.. tror inte de kommit så långt.. vi har en uppgift proppad med frågor.. och vi är uppdelade i grupper, och varje grupp ska dela upp detta formulär... vilket jag insåg idag.. och jag har svarat på mer än hälften av frågorna själv.. så om inte annat är jag sjukt överuppdaterad :P

Nää.. nu ger jag upp för idag.. ska hoppa i säng och hoppas jag får sova lite i natt...

Har tänkt så mycket på stackars Thor och hans mamma så har haft jättesvårt att sova, och så har jag mardrömmar också.. =( Mathilda också för den delen.. igår när jag precis kommit in i sova-vaken delen så börjar ungen sprattla helt vilt i sin säng och bara skrek, så skulle jag lägga henne på kudden igen då vifta hon med armarna som ett jävla jehu!
Men det gick över när jag börja prata med henne.. hon är ju trots allt mammas tjej! =)

Och så måste jag ju gratta min kära barndomsvän, busskompis och sitta-på-bänk kompis dusan(eller va du snosan?) Caroline FreijasMamma till lilla magen =) 16e veckan, vete tusan hur du kunnat hålla käften om det till mig :P hehe

Och till min kära våra-barn-delar-på-allt kompis Emma, Du ska inte vara orolig! Hade det varit illa så hade de inte väntat så länge! Det kommer gå kanon!

Puss på er mina fina!!!

Ibland måste man bjuda på sig själv ;)

Gråter


Jag kan inte låta bli att föreställa mig att dessa barn kunde ha varit mitt barn, jag kan inte bara sitta och se på när Ud inte gör ett skit, när människor är så iskalla att de inte ens kan lägga en liten tanke till alla dessa barn som blivit börtförda till ett annat land.
Thor är i ett totalt okänt land, fick träffa sin mamma i 2 timmar efter 2 månader, i ett sunkigt källarrum med beväpnade karlar som talade om hur Mia skulle ta i siit barn, vara mot sitt barn mm. Sen sätter de Thor på ett barnhem. I Guatemala!

Nånstans såg jag en klockren kommentar, där det var en tjej som ifrågasatte om man åker till ett land på semester, och så bestämmer sig ena föräldern för att han vill ha en vårdnadstvist, inte faan går väl "semesterlandets" domstol in då???

Hur kommer det då sig att Mia sitter i Guatemala och skrapar slantar för att kunna få hem sitt eget barn!? Som hon dessutom har, i usa, en dom på att hennes barn är i HENNES vårdnad. Ska hon fightas igen, i guatemala, trots sina bevis på att barnet ska bo hos henne i sverige!!!!?????

Det här är sjukt... Jag hade pepprat mig fram till mitt barn.... helt säkert!


Thor by Find Baby Thor Wang.
 
Så här såg Thor ut när han kom från sin pappa, innan kidnappningen.


vilken verklighet.

Find Baby Thor Wang!!!!!!!!


THOR DANIELSSON/BO WANG
Född: 05.11.2007
Försvann: 14.02.2009, från Los Angeles, Sheriffs station i Marina Del Rey klockan 11 på förmiddagen.
Tros befinnas: Taiwan, Argentina eller i KAlifornien, USA.
Signalement: Pojke. 64 cm lång, 11 kg. Ljusbrunt hår, väldigt lite hår. Bruna ögon. Svensk/asiatisk. Födelsemärke på vänster handled, ser ut som en liten chilifrukt, väldigt speciellt.














Jag antar att de flesta läst om Thor vid det här lagret? Stackars lilla lilla barn och jag kan inte ens föreställa mig rädslan och saknaden som hans mamma känner.. Att olika länder har en så mansfavorisering där kvinnan, och i det här fallet barnet, betyder nada, är ju ledsamt, och pinsamt att vi bor i en värld med  sån diskrimenering!

Ni som inte läst eller hört om Thor kan göra det här'

Och här kan ni läsa Marias Blog om sitt sökande efter sin son.

Skänk pengar till Maria för att hjälpa henne få hem sin son.
Mias bankkonto: SEB 5201 01 330 13

Från utlandet, elektroniskt format (IBAN): SE7850000000052010133013 0520 1013 3013. BIC: ESSESESS

Du kan även skänka pengar via SMS.

  • För att stödja med 20 kr SMS:a Vul thor20  till 72550
  • För att stödja med 50 kr SMS:a Vul thor50 till 72550
  • För att stödja med 100 kr SMS:a Vul thor100 till 72550



 

 !!!!DITT BIDRAG GÖR SÅ MYCKET!!!!






Kopiera detta och lägg in det på din blogg, vi kan inte göra allt, men vi kan göra något.

Det kunde varit du som var i guatemala, kämpandes för ditt barn.


Mor&son
Användarbild 





Morgonbestyr&Nyckelviken

Tjingeling, idag vakna min lilla skrutta 05.30! Homenta Homenta ;)

Gick upp med båda tjejerna som lyckats väcka varandra och satte på Noddy "håll i hatten!", som förresten är nya favoriten hos Mathilda. satt uppe till prick 800, sen skicka jag in tjejerna i rummet så de fick väcka han på bästa sätt ;) mohahaa.
Och så gick jag o la mig en timme igen.. hihi

Sen fixa jag i ordning lite picknick så åkte vi iväg till Nyckelviken. Och tur va väl det, det var kanon mycket folk och ponnyridning, och det var griskultingar, och tjocka får, och kycklingar och plågade höns.. haha, de ser ju halvt döda ut... e jag dömande nu??

Mathilda red hästen för första gången idag och satt o skrek Jihaa Jihaa och hobba hobbla, nu kommer lite bilder så får ni väl lista ut resten =)


Äter Äggmacka                      Mina                     En pippi                    På Tjocken









Mörk bild :(                              Springer för fulla muggar               Kossorna



Skön låt =)


Fotbollsfruar och Njurar

Idag bar det iväg till södersjukhuset, och som världens blödigaste och oroligaste mamma såg jag värsta skräckscenariot om hur de berättar att Mathilda har njursvikt, njurcancer, njursten.. you name it!!!! Och skulle behöva opereras på en gångeller ännu värre hon skulle behöva en ny njure, men det fanns ingen donator och hon ställdes på kö och det var knapert med tid...



Men det såg bra ut sa de. Men ska till njurkliniken på måndag och se vad beskedet blir... men det ovannämnda är det nog minimal risk att det uppstår. och det tackar jag alla gudar i världen för!!!!

Mathilda var för övrigt otroligt duktig, hon var jätte hängig på morgonen efter medicinen och åt ingenting (av nån anledning vill jag alltid skriva medEcin, men då skulle jag nog få underkänt av min mentor i alla ämnen) och var väldigt ynklig och släppte iväg mig från soffan med mycket tvivel.. men hon somna i vagnen på tåget och när vi var framme så väckte jag henne och då var hon på lysande humör =) Hon låg still under hela undersökningen och gjorde precis som hon blev tillsagd, mammas FINA FINA älskling!!!  Sen bar det av till ringen för att göra ett ytterligare försök med mat (efter kakor, glass och tranbärsdricka) och det gick sådär.. mammas  mat var godast.

Men till middag blev det, ägg, hamburgare, pasta och grönsaker och det var en hit så det åt hon upp, tack O lov!

Nu sover alla barnen och gubben är på fotbollsmatch så ska slänga mig i soffan nu.

Puss kram

En liten video som nog gör alla mammor i världen lite extra lyckliga =)


Farbror doktorn och UltraLjud

                                 

Igår kväll bestämde jag mig efter att Mathilda vaknat ca hundra ggr och bara skrikit rätt ut att vi skulle åka in.. men det var ju inte bara för att hon skrek, eftersom jag är en sån där överobservant (inte hönsig) mamma så har jag tyckt att hennes urin varit lite väl starkt ett tag.. så vi åkte in till sös och så fick hon en påse som de satte fast på snippan, och när hon kissa åkte det ner i den. idealiskt! Sen to de ett litet stick i fingret också.. vi var inte inne länge alls, vi kom in, gick till receptionen, fick ett rum, var vär där max 2 timmar, så det var kanon. När läkaren kom spå trodde hon inte att det var urinvägsinfektion, men de skulle lägga det på odling och se ifall bakterierna växte och de skulle höra av sig om så var fallet. Så jag och mathilda åkte taxi hem och gick o la oss.

Idag va vi på forum me Fia och Natascha och lekte i den där lekgrejjen de har där.. köpte en glass och jag köpte en trimmer till kenta, 7in1... coolt :S

Sen kom vi hem och Sös hade fortfarande inte ringt så jag o Mathilda la oss vid 12 och vakna 15... jaja, vi sov länge, men vi va fan vakna på övertid i natt också och gick upp 7 i morse och. När jag och Mathilda åt mellis så ringde en läkare från södersjukhuset och sa att hon hade urinvägsinfektion, och eftersom hon är så liten gör de rutinkontroller för att kolla att det inte är nå annat som spökar, så imorn ska vi till röntgen och göra ultraljud och kolla på hennes njurar, och på måndag ska vi till njurmottagningen...

hmm... fortsättning följer!

you say it best When you say nothing at all

ÅRETS BILD!!!! HAHAHAHAHAAHAHA Precis när jag tog kortet ramla hon bakåt, gjorde inte illa sig, men SHIT va jag skratta... elakt?? ;)

(observera Bellas blick)




Hallå.. ja det va ett tag sen.. men jag e så där.. hmm.. ska jag kalla det.. låg?
Inget speciellt har hänt som ger mig anledning till det... men är väl mest stressad.. inte lätt att göra det bästa ifrån sig när man har två barn hemma.. och när jag lämnat de på dagis vill jag ju städa eller bara vara.. den här ensamtiden är helt ovärderlig för mig...

Men men.. å andra sidan mår jag ju som bäst med mina barn.. men d är den där lilla lilla vuxentiden.. spela musik på högsta volym, plocka, riva och damma precis hur jag vill och när jag vill.. det är liksom just det som är det stora DET!!!

Innan Mathilda började på dagis mådde jag jättedåligt när jag lämna henne hos dagmamma eller till någon annan.. jag hade liksom ingen specifik anledning till det, eftersom jag är ju "tjänstledig"... eller kalla det vad man vill........
Men nu när hon går på dagis, så känns det så jävla bra, för hon har det så jävla bra på dagis, hon ÄLSKAR sitt dagis.. och börjar skratta och fnittra när hon ser dagis.. visst är det fortfarande lite hjärteslitande när mamma ska gå.. men d går ju över så fort hon inte ser mig.. 

Hon har blivit så krävande nu... och det har kommit lite som ett slag i magen... gått så fort och jag känner mig värdelös när jag inte kan sitta ute på gården med henne så hon får leka med barnen för att jag måste laga mat.. men sånt måste ju också göras, det är svårt. Men det går!
Mathilda vill ju vara ute 24-7.. hon älskar våren och älskar att slippa alla äckliga vinterkläder..

nee nu ska jag återgå till mitt.. kände att jag bara behövde tangenta av mig lite..

lite bilder:

SÅ SÖT!!!










jag ska. jag ska. jag SKA!!! ;)

faaaaan vilket HÄÄÄÄRLIGT väder... låång dag idag.. varit på andys, grillat mm.. barnvakt åt Mackan ocså, så de sitter i soffan och äter godis och kollar på snowbuddies..

lite bilder




RSS 2.0